20 Мај

BACK

Светски ден на пчелите

Светски ден на пчелите

#WorldBeeDay 🐝

По повод Светскиот ден на пчелите, резиденцијата на 🇪🇺 Амбасадорот Дејвид Гир ги отвори портите за 40.000 пчели и Магдалена Јанчева која ги одгледува. Пчелите се суштински дел од биолошката разновидност и витална алка во глобалниот синџир на исхрана.

 

Subscribe To our newsletter!