culture matters Archives - Page 2 of 2 - Europe House

Книжевни рецензии со Читачот – „Сестрата на Зигмунд Фројд“ од Гоце Смилевски

Во рубриката „Culture matters“ покрај филмските препораки, свое место имаат и книжевните рецензии. Првото видео од серијата видео рецензии со ЧИТАЧОТ е осврт на делото „Сестрата на Зигмунд Фројд“ од домашниот автор и европски лауреат Гоце Смилевски.

Podcast #3 Tamara Ristoska invites Visar Mehmedi

Висар Мехмеди – музичар, артист

-Aka Thesuar (уметничко име) Вера Вендета (уметничко име) дрег кралица.

Има завршено средно музичко, прв самостоен концерт во Музеј на современа уметност (2019)

Podcast #2 Tamara Ristoska invites Elena Dzajkoska

Елена Џајковска – готвач, инженер

Основач на ресторанот Гранче, по професија е инженерка по телекомуникации и по 10 години вработена во Телеком, одлучува да отвори ресторан (Гранче). Традиционална македонска храна со модорен твист.

Гранче има различен систем на функционирање. Се служи само со свежи, сезонски и локални производи. Целиот концепт се заснова врз анти-индустријализација на храна.

Podcast Tamara Ristoska invites actress Sara Klimoska

🆕 Europe House подкаст 🎧

Секој втор понеделник со нов медиум со цел да поканиме гости од различни сфери на урбаниот живот, да покриеме широк спектар на актуелни теми кои се пред сѐ од интерес на младите.
Како модератор🎙Тамара Ристовска – млада театарска и филмска актерка, позната на пошироката јавност по серијата „Марковски“.🎞
Наш #1 гостин е младата и талентирана актерка Сара Климоска, добитничка на ⭐️„Шутинг старс“ (Shooting Stars), што ја доделува платформата Европска филмска промоција (ЕФП).🇪🇺🎥

Subscribe To our newsletter!