Денот на ромите во Europe House Битола - Europe House

17 Apr

BACK

Денот на ромите во Europe House Битола

Меѓународниот ден на ромите, 8-ми Април, го одбележавме со поставување на информативна изложба во основните битолски училишта и презентација на брошура за ромската историја, проследена со краток документарен филм.

Subscribe To our newsletter!