#41 PODCAST Arlinda Baftiu invites Nurie Emrullai - Europe House

27 Mar

BACK

#41 PODCAST Arlinda Baftiu invites Nurie Emrullai

#41 PODCAST Arlinda Baftiu invites Nurie Emrullai

Nurie Emrullai është shkrimtarja e re nga Kërçova me suksese të jashtzankoshme. E njohur si poete me një muzë dhe talent të rrallë që ka marr vëmendjen e kritikës dhe botusve të njohur, ajo së fundi e provoi veten edhe në prozë, ku u vlerësua me çmimin prestigjioz vjetor “Kadare” për vitin 2023 në mesin e shumë autorëve të njohur.
Tre librat e sajë të pare me poezi “Për gjysmën tjetër të hënës” 2019 , “Vargmale nën dhé” , 2020 dhe “Në orën moderne të Perëndive” 2021, janë graduar me çmime dhe pjesëmrrje të rëndësishme si :
Fituese e “Fondit për mbështetjen e krijimtarisë letrare për të rinj” nga Qendra Kombëtare e librit dhe leximit në Shqipëri, 2021 , Fituese e rezidencës artistike në Stamboll, 2021 , Kandidate për çmimet Kombëtare të Letërsisë, Vëllimi më i mirë poetik, 2020 , Çmimi i parë për “Vargmale nën dhé” nga libraria “Furra e Books”, Libri më i mirë për poezi për 2021 “Në orën moderne të Perëndive” nga Bukinist.al.

 

Subscribe To our newsletter!