26 Јул

BACK

World Chess Day at Kriva Palanka

Во топлите летни денови парковите со многу зеленило се омиленото место на младите љубители на шахот.

Токму затоа, го повлековме правилниот потег и се собравме во градскиот парк во Крива Паланка да го одбележиме светскиот ден на шахот, како и да ја промовираме уличната кулура на играње на шах.
Шаховско дружење на отворено, многу забава, одлична дружба и секако остроумни шаховски потези.
А вие, со колку потези можете да да го доведете со – играчот во хаш – мат поазиција?

Subscribe To our newsletter!