Музичка изведба на Western Balkans Youth Orchestra - Europe House

24 Јул

BACK

Музичка изведба на Western Balkans Youth Orchestra

WBYO – Western Balkans Youth Orchestra го имаше својот концерт во Музеј на македонската борба – Скопје, како дел од турнејата низ Западен Балкан и Германија:

Pristina / Skopje / Novi Sad / Mostar / Kotor / Berlin / Kassel / Königswinter / Aachen / Essen

Младинскиот оркестар на Западен Балкан е основан во 2019 година како платформа за соработка на млади професионални музичари од 6 земји од Западен Балкан.

🎼Playing the future.

🎻In the region. Worldwide.

Subscribe To our newsletter!