Fancy Women Bike Ride - Europe House

19 Сеп

BACK

Fancy Women Bike Ride

Fancy Women Bike Ride е годишен велосипедски настан што се одржува во третата недела од септември ширум светот.

Fancy Women Bike Ride за прв пат се случува во 2013 година во 🇹🇷 Измир (Турција) во чест на Светскиот ден без автомобили со цел да отсапи простор за жените комуницираат со градот на сосема нов начин пренесувајќи порака за безбедни начини за мобилност и на возење велосипед.

Вчера, во рамки на Европската неделата на мобилност се одржа Fancy Women Bike Ride и во Скопје. Претставници на Europe House Скопје како и Ana Kjupeva Младата Европска Амбасадорка, се приклучија кон иницијативата и заедно со група жени ја возеа рутата со порака за безбедност во сообраќајот.

Subscribe To our newsletter!