27 Јул

BACK

Book Club во Europe House Скопје

Вчера вечер се одржа првата средба од Book Club Europe House. Дискутиравме инспирирани од темите на „Бизарни раскази“ на полската писателка Олга Токарчук. Амбасадорот на наградата „Вавилон“ – Владимир Мартиновски ја започна дебатата која се разви во значајна дискусија помеѓу учесниците, надополнета од Лидија Танушевска – преведувачката на расказите, издадени во рамки на програмата Креативна Европа.

Subscribe To our newsletter!