Стружани во опуштена атмосфера уживаа во “Гласот на крајбрежјето” - Europe House

2 Јул

BACK

Стружани во опуштена атмосфера уживаа во “Гласот на крајбрежјето”

Стружани – фанови на електронската музика. Ова е една од квалификациите кои можеме да ја дадеме, кога станува збор за музичкиот избор на младите во Струга.
Тоа ни го потврди и забавата која ја организиравме во Паркот на поезијата, минатиот викенд, како дел од програмата “Гласот на крајбрежјето”.
Диџеј Мирче од Хаусмајстори, не почести со одличен музички перформанс. Истиот беше збогатен со визуелен перформанс на ендемични птици и цветови – холограм поставки низ Паркот.
Прикажуваме дел од атмосферата, преку фотографии.
_________
Struganë – adhurues të muzikës elektronike. Ky është një nga kualifikimet që mund të japim, kur bëhet fjalë për zgjedhjen muzikore të të rinjve në Strugë.
Këtë e vërtetoi festa që organizuam në Parkun e Poezisë, fundjavën e kaluar, në kuadër të programit “Zëri i Bregut”.
DJ Housemasters (Mirce) na argëtoi me një performancë të shkëlqyer muzikore që u pasurua me një performancë vizuale të zogjve dhe luleve endemike – ambiente holograme në të gjithë parkun.
Një pjesë të atmosferës e tregojmë përmes fotove.
Subscribe To our newsletter!