13 Јул

BACK

Работилница за „Нула Отпад“ во Europe House Крива Паланка

Дали знаете дека концептот „Нула Отпад“ се развива како реакција на потрошувачкото општество кое со вртоглава брзина ја разгорува човечката ненаситност на сметка на човечкото достоинство, природните ресурси и животната средина, оставајќи ни во трајно наследство купишта отпад што не може бескрајно да се рециклираат дури ни во најразвиените земји❓

Нула Отпад Kонцептот е:
✅економичен и отпадните материјали ги претвора во нови суровини за реупотреба
✅придонесува за заштита на еколошката средина
✅придонесува кон поголема одржливост во работењето и
✅помала експолатација на природните ресусри.

📧Контактиравме компании кои продуцираат текстилен отпад.

♻️Го селектиравме отпадот.

🆒Преку дводневна работилница во менторство на младата и талентирана уметничка Фросина Стојчевска научивме техники како селектираниот отпад наместо да заврши во некоја депонија да го претвориме во уметничко дело.

Subscribe To our newsletter!