Премиера на детската претстава „океанија“ покрај Охридското езеро - Europe House

9 Јул

BACK

Премиера на детската претстава „океанија“ покрај Охридското езеро

Приказната за малото храбро девојче кое има голема задача: да го спаси целиот океан – во неделата премиерно изведена пред младата струшка публика, покрај Охридското езеро.
Претставата Океанија е во режија на Мирослав Петковиќ а во организација на здружението Арт-Манија.
Еurope House Struga, ги подджа уметниците Милко Нестороски Викторија Попоска и Бојан Секулоски во создавање на сценографијата која е создадена од отпад собран од плажите и езерото во рамки на еко акцијата „Гласот на крајбрежјето“.
Subscribe To our newsletter!