Европска Недела на Мобилност - Europe House

22 Сеп

BACK

Европска Недела на Мобилност

Завршница од #EuropeanMobilityWeek е Денот без автомобили кој се одбележува секоја година на 2️⃣2️⃣ септември 🔚.Овој ден, за Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир и Младите Европски Амбасадори #YEAs беше ден во воз 🚅, ден на точак 🚴‍♀️, ден за одење пеш 🚶‍♀️ – во Општина Велес !

По интересниот разговор со основците во училишниот двор на „Васил Главинов“ за #EUGreenDeal и здравите навики, следеше прошетка низ паркот на Велес и неизбежниот цитат од „Татунчо“ на Рацин.

Благодарност до ентузијастите од Veles Biking 🚴‍♂️ за дружбата и што се погрижија амбасадорите да стигнат навреме на железничката станица и да го фатат возот во 14.20 за Скопје.

Subscribe To our newsletter!