Четвртиот роденден на Јуроп Хаус Скопје со изложбата „СКОПЈЕ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА“ - Europe House

8 Ное

BACK

Четвртиот роденден на Јуроп Хаус Скопје со изложбата „СКОПЈЕ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА“

Четвртиот роденден на Јуроп Хаус Скопје со изложбата „СКОПЈЕ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА“

На 13 ноември, со почеток од 18:30 часот, во знак на 60-годишнината од скопскиот земјотрес, во просториите на  Централната Пошта – Скопје, Јуроп Хаус ќе биде домаќин на прогресивна архитектонска изложба, што произлезе од отворениот конкурс „Скопје на новата генерација“. Амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија, Дејвид Гир на свечената церемонија ќе ги прогласи победниците на конкурсот.

Фазата на пријавување доведе до одлични иновативни урбанистички предлози, каде што секој од предлозите претставува можност за скок кон поинклузивен и ревитализиран град, како и кон модернизација на Скопје. Квалитетот, креативноста и визијата што ја добивме од решенијата на младите архитекти е инспиративна и дава надеж за иднината на градот.

Овој настан ќе биде од отворен карактер и ќе се случува во шалтерската сала на Пошта – Скопје. Сите што ќе го пропуштат главниот настан, ќе имаат можност да ја посетат изложбата и во следните три дена, од 14 до 16 ноември, од 12 до 15 часот.

Дојдете да го прославиме 13 ноември, денот на градот и четвртиот роденден на Јуроп Хаус Скопје со младелачки и смел поглед на новата генерација.

За градот убав пак да никне!

Ве очекуваме!

Детали за настанот

Настан: Четврти роденден на Јуроп Хаус Скопје преку архитектонската изложба „Скопје на новата генерација“

Датум: понеделник, 13 ноември 2023 година

Време: 18:30 часот

Место: Централна пошта – Скопје

Кодекс на облекување: Се препорачува топла облека.

Subscribe To our newsletter!