КНИЖЕВНИ РЕЦЕНЗИИ СО ЧИТАЧОТ – „СВИЛА“ ОД АЛЕСАНДРО БАРИКО - Europe House

6 Aug

BACK

КНИЖЕВНИ РЕЦЕНЗИИ СО ЧИТАЧОТ – „СВИЛА“ ОД АЛЕСАНДРО БАРИКО

КНИЖЕВНИ РЕЦЕНЗИИ СО ЧИТАЧОТ – „СВИЛА“ ОД АЛЕСАНДРО БАРИКО

Во оваа книжевна рецензија која е дел од Culture Matters Series, ЧИТАЧОТ ни зборува за делото „СВИЛА“ на авторот Алесандро Барико.

Алесандро Барико (1958) е италијански романсиер, сценарист, пијанист, книжевен и музички критичар, новинар, режисер и есеист. Автор е на единаесет романи. Добитник е на голем број книжевни награди во Франција и во Италија. Неговите дела се преведувани и обожавани во многу средини, меѓу кои исклучително во Македонија.

Subscribe To our newsletter!