Гала новогодишен концерт (Филхармонија) - Europe House

Гала новогодишен концерт (Филхармонија)

Date and time: December 22, 2022

ИСТОК – Гала новогодишен концерт

Диригент: Мириан Кукунаишвили (Грузија)
Солисти: Милена Арсовска – сопран(Р.С.Македонија/Австрија)
Иван Наумовски – баритон(Р.С.Македонија/Австрија)

Програма:
П.И. Чајковски : „Валцерот на цвеќињата“
Ј. Штраус II: „Мојот господар Маркиз“ арија од операта „Лилјакот“– сопран соло: Милена Арсовска
Ј. Штраус II: „Рози од југот“
Ц. Милокер:„Темно црвени рози“ – баритон соло: Иван Наумовски
Ј. Штраус II: „Виенска крв“ – дует: Милена Арсовска и Иван Наумовски
Ј. Тирсен: „Валцерот на Амелија“
E. Дога: „Грамофон валс“
А. Шнитке: „Валцер за збогување“ од симфониската поема „Приказна на непознатиот актер“
Р. Столц: „Се заљубив илјада пати“ – баритон соло: Иван Наумовски
Д. Шостакович: „Валцер“ бр. 2
A. Хачатуријан: „Маскарада валс“
Ф. Лехар: „Моите усни бакнуваат топло“ – сопран соло: Милена Арсовска
Ф. Лехар: „Тивки усни“ – дует: Милена Арсовска и Иван Наумовски
Х.К. Лумбије: „Шампањ галоп“

Subscribe To our newsletter!