#20 TAMARA RISTOSKA INVITES MARTIN IVANOV - Europe House

2 Mar

BACK

#20 TAMARA RISTOSKA INVITES MARTIN IVANOV

#20 TAMARA RISTOSKA INVITES MARTIN IVANOV

Мартин Иванов е дипломиран филмски монтажер на Факултетот за Драмски уметности. Како монтажер дебитирал на долгометражниот игран филм „Исцелител“ во режија на Ѓорче Стваревски. Повеќето од филмовите што ги монтирал биле прикажани на светски фестивали како Санденс, Клермонт – Феран, Палм Спрингс, престижните фестивали во Талин, Сао Пауло, Санта Барбара, Шангај, Пекинг, Каиро и многу други. Иванов е ко-сценарист и монтажер на играниот филм „Сестри“ добитникот на Специјалната награда на жирото во програмата Источно од западот, на филмскиот фестивал Карлови Вари. Во 2017та година заедно со актерот и режисерот Ивица Димитриевиќ, ја основаа продуцентската куќа „МИ ФИЛМ“, каде што има продуцирано, режирано и монтирано два долгометражни филмови.

Subscribe To our newsletter!