#10 Tamara Ristoska invites Dina Jashari - Europe House

7 Sep

BACK

#10 Tamara Ristoska invites Dina Jashari

#10 Tamara Ristoska invites Dina Jashari
▶️ Дина Јашари е млада 🎤пејачка што создава музика и студира пеење на Факултетот за музичка уметност во Скопје.
До сега ги има објавено песните: Последна минута, Зборови, Бои и Копнежи, а го најавува своето прво EP издание насловено ,,Дома”. Повеќето од песните се продуцирани заедно со Драги Иванов.
Нејзина главна цел е да создава и изведува нова, свежа македонска музика🎶.
Оваа година заедно со својот бенд настапи на неколку фестивали во 🇲🇰: Земјотрес, Today it’s all about jazz, Cinedays (CinEmusic), The Park Festival (Gostivar) и на Оревче, на настанот ,,30 години независна музичка сцена”.🆙👏

Subscribe To our newsletter!